Sergio Herman fucking perfect

27 May 2016 126 6 No Comments

Description

Sterrenkok Sergio Herman streeft dag in dag uit naar perfectie. Maar de schoonheid en het succes van zijn culinaire kunsten heeft een schaduwzijde. Oud Sluis begint voor hem een zelfgecreëerde gevangenis te worden. Dag in dag uit, zestien tot achttien uur werken, beuken, alles geven. Tijd voor zijn kinderen, vrouw, familie, vrienden is er nauwelijks. Om zijn dromen te kunnen waarmaken besluit hij een punt te zetten achter zijn driesterrenrestaurant Oud Sluis. Hij wil vrijheid en hij wil zijn grenzen verleggen. Met meer ambitie dan ooit en op zoek naar de ultieme perfectie. Dit jaar wordt duidelijk of hij echt zal bereiken wat hij wil.

Deze film is niet aangeraden voor kinderen jonger dan 6 jaar.

Sergio Nicolas Herman (Oostburg, 5 mei 1970) is een Nederlandse kok en restaurateur die tot eind 2013 de keuken in restaurant Oud Sluis in het Zeeuws-Vlaamse Sluis bestierde en sinds 2014 actief is in The Jane in Antwerpen. Hij volgde zijn koksopleidingen in België en woont er nog steeds.
In 1995 werd zijn restaurant in de gids van Michelin met een Michelinster gewaardeerd, in 1999 met twee sterren en in 2005 kreeg zijn restaurant Oud Sluis de hoogste waardering van drie Michelin-sterren.

Door de restaurantgids Gault Millau werd Herman in 2004 en 2009 uitgeroepen tot “Chef van het jaar”. Oud Sluis had in 2004, 2005, 2006 en 2009 de hoogste waardering van 19,5/20 punten in deze gids. Vanaf de Gault Millau-gids van 2010 heeft Herman met zijn restaurant als eerste in de Benelux de maximale score van 20/20 punten.

Door GaultMillau kreeg hij in de gids voor 2013, ex aequo met chef Jonnie Boer, de Grand Prestige Award toegekend. Hij ontving ook hoge waarderingen in de ranglijst van Beste restaurant ter wereld in het Restaurant Magazine. Sinds 2004 nam Oud Sluis daarnaast ook vaak de eerste plaats in in de jaarlijkse ranglijst van het tijdschrift Lekker.

Op 22 december 2013 sloot Herman zijn restaurant Oud-Sluis. Op 25 maart 2014 opende Herman samen met Nick Bril de deuren van hun restaurant, The Jane, in Antwerpen.

In 2016 opende Herman met twee zakenpartners de Frites Atelier in Amsterdam. Niet veel later opende ze ook ateliers op toplocaties in Den Haag, Utrecht, Arnhem en Antwerpen. Het atelier moet het kroondomein worden van frites van culinaire topkwaliteit in combinatie met een reeks speciale sauzen die Herman voor dit doel speciaal heeft ontwikkeld.

Chef's